Biografie

Willemijn de BruijnWillemijn de Bruijn

(Papendrecht, 7 september 1979) is een Nederlandse mezzosopraan.

Willemijn studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium en is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Zij studeerde onder andere bij Trudi Koeleman, Pierre Mak en Mariëtte Nollen. De afgelopen jaren heeft zij gezongen en gespeeld in diverse producties, waaronder Noyë’s Fludde van Benjamin Britten en een kleine rol in Manon Lescaut van de Nationale Reisopera. Na haar rol van Hodel, een van de dochters in de musical Anatevka, speelde zij de hoofdrol in de Nederlandstalige musical Dr. Quinn Medicine Woman, naar de gelijknamige televisie serie. Hierin vertolkte zij de rol van Dr. Michaela Quinn. Daarnaast doet ze ensemblewerk, zowel begeleid als á capella. Als solist vertolkt zij repertoire van Bach tot Andrew Lloyd Webber.